اخبارافغانستان

تاکید بر افزایش داد‌و‌ستد با ایران از طریق بندر چابهار

هیأت فنی امارت اسلامی در دیدار با مسؤلان ایرانی در بندر چابهار به افزایش داد و ستد از این بندر تاکید کرده است.

در این دیدار هم‌چنان درباره افزایش کالاهای ترانزیتی از مسیر چابهار، کاهش هزینه حمل و نقل و سرمایه‌گذاری تجاران افغان در بندر کراچی گفت‌وگو شده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت: «در این دیدار درباره افزایش تردد کشتی‌ها، و تعداد کانتینرهای یخچالی‌، تشخیص و اجاره طولانی مدت زمین برای تخلیه و بارگیری کانتینرها، تشخیص و فروش زمین برای انبار اموال ترانزیتی، مرکز لوژیستیکی و تشخیص و فروش زمین برای بازرگانان در شهرک صنعتی منطقه چابهار تبادل نظر کرده‌اند.»

کم‌هزینه‌ترین راه برای انتقال کالاهای تجاری داد و ستد از راه بحر است، اما افغانستان از جمله کشورهایی است که به بحر راه ندارد و از طریق دیگر کشورها داد وستد را انجام می‌دهد.

شماری از تاجران می‌گویند که هم‌اکنون داد و ستد افغانستان از بندر عباس و بندر کراچی انجام می‌شود که هزینه آن نیز بلند است.

زلمی عظیمی تاجر گفت: «هم‌اکنون که تجاران افغان واردات شان را از طریق بندرهای کراچی پاکستان و بندر عباس ایران انجام می‌دهند که این دو بندر ترانسپورتیشن و مصارفات خیلی زیاد است و اجناس قیمت تمام می‌شوند.»

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید که آوردن سهولت‌ها در بندر کراچی در افزایش تجارت افغانستان با هند نقش مهم دارد.

خانجان الکوزی عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری گفت: «در چابهار برای ما ذخایر، انگرها و گدام‌ها داده شود و در آن‌جا ما سردخانه داشته باشیم که جنس خود را نگه‌داریم یا ترانسپورتی باشد که در آن‌جا ما جنس خود را که زود خراب می‌شود را در موترهای یخچال‌دار بمانیم و در هفته دوبار ۴۰۰ کانتینر از دو طرف رفت‌وآمد داشته باشد. مشکل ما همرای پاکستان و در صادرات حل می‌شود.»

هم‌اکنون کم‌هزینه‌ترین راه بندر کراچی است که تاجران از آن طریق داد و ستد دارند، اما محدودیت‌ها و بسته شدن این بندر پیش از این به مدت دو ماه تا ۳۶ میلیون دالر زیان به تجاران کشور وارد کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *