افغانستان

وزارت صنعت و تجارت: از فعالیت‌های سکتور خصوصی در بخش صنعت حمایت می‌کنیم

فیروزخان ناصری، مالک یکی از کارخانه‌های تولید بوت و چپلی در کابل است می‌گوید، در دو سال گذشته سطح تولیدات‌شان بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته و کارگران فنی خود را هم از دست داده است.

فیروزخان ناصری، مالک یکی از کارخانه‌های تولید بوت و چپلی در کابل است می‌گوید، در دو سال گذشته سطح تولیدات‌شان بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته و کارگران فنی خود را هم از دست داده است.

او گفت، علت کاهش تولیدات و فروشات‌شان عدم حمایت حکومت و استفادۀ کمتر مردم از تولیدات داخلی است:

«فعلاً تولیدات ما از پنجاه فیصد هم کمتر شده است، سرپایی اصلاً تولید نداریم، چپلی اصلاً تولید نداریم، چپلی بوت بسیار کم تولید داریم، بازارهای ما بسیار خراب شده است، اگر وضعیت به این گونه باشد تا یک سال دیگر اکثریت کارخانه‌ها ورشکست خواهند شد.»

آقای ناصری از حکومت و مردم عام تقاضا کرد که تولیدات داخلی را حمایت کرده و در هنگام ضرورت بجای بوت و چپلی‌های خارجی، از تولیدات داخلی استفاده کنند.

در همین حال اتحادیۀ بوت دوزان شهر کابل نیز تأیید می‌کند که بیشتر کارخانه‌های بزرگ، متوسط و کوچک بوت‌دوزی در کابل فعالیت‌شان را متوقف کرده اند.

محمد آصف جامی رئیس این اتحادیه گفت، بیشتر کارکنان فنی و عادی این کارخانه‌ها به بیرون از کشور رفته اند:

«دو سال قبل در تمام افغانستان بیش از ۶۳۵ کارخانه تولید بوت وجود داشت که متأسفانه اکنون کمتر از ۳۰۰ کارخانه در کابل و ولایات باقی مانده است، اکثریت کارخانه‌ها پرچاو شده و کاریگرهایشان از کشور بیرون رفته اند.»

آقای جامی افزود، آنان حدود یک سال قبل طرحی را بخاطر بهبود و رونق این صنعت برای وزارت صنعت و تجارت سپردند، اما به گفتۀ او، تااکنون این وزارت هیچ پاسخی به آنان ارائه نکرده است.

در همین حال وزارت صنعت و تجارت می‌گوید، از فعالیت‌های سکتور خصوصی در بخش صنعت حمایت می‌کند و تلاش دارد تا اجناس با کیفیت در کشور تولید شود.

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت گفت:

«ما در مجموع از تولیدات داخلی در سطح بالا حمایت می‌کنیم و در بخش صنعت بوت ما از آنها حمایت می‌کنیم و تقاضای ما این است که آنها تولیدات با کیفیت داشته باشند تا بتوانند در بازار در برابر اجناس وارداتی رقابت بکنند.»

مالکان کارخانه‌های تولید بوت در کشور می‌گویند، حکومت باید در قسمت رسیدگی به مشکلات آنان در بخش‌های مختلف به شمول برق توجه کند.

به اساس معلومات اتحادیۀ صنعت کاران افغانستان، در حال حاضر به دلیل مشکلات کمبود برق، موادخام، کاهش فروشات و دیگر موارد تولیدات، کارخانه‌های تولیدی در افغانستان ۴۰ درصد کاهش یافته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *