اجتماعی

شیوه تربیت سالم وبهترکودکان

عتیق الله مبارز نحوه برخورد والدین با کودکان ارتباط مستقیمی با تربیت آنان دارد. برخورد های تربیتی والدین شامل میزان محبت و محدودیت هایی برای فرزندان شان است به طوری که محبت والدین به فرزندان موجب ایجاد احساس آرامش کودکان و برقراری ارتباط بهتر کودک با والدین می شود، والدین هم با محدودیت هایی که برای فرزندان خود قایل می شوند می توانند عکس العمل غیر متعادل وتندی در مقابل رفتار کودک خود نشان ندهند و در مقابل او سلطه جویانه ظاهر شوند .

 

عتیق الله مبارز

نحوه برخورد والدین با کودکان ارتباط مستقیمی با تربیت آنان دارد. برخورد های تربیتی والدین شامل میزان محبت و محدودیت هایی برای فرزندان شان است به طوری که محبت والدین به فرزندان موجب ایجاد احساس آرامش کودکان و برقراری ارتباط بهتر کودک با والدین می شود، والدین هم با محدودیت هایی که برای فرزندان خود قایل می شوند می توانند عکس العمل غیر متعادل وتندی در مقابل رفتار کودک خود نشان ندهند و در مقابل او سلطه جویانه ظاهر شوند .

واکنش تند والدین در مقابل کودکان سبب می شود والدین کودکان خود را تنبیه بدنی کنند و هیچ پیشبرد تربیتی برای کودکان ندارد اما واکنش متعادل باعث می شود تا والدین به نتیجه دلخواه خود در تربیت کودکان برسند.

والدین باید با بهره گیری از این  روش ها و الگوهای متفاوت تربیتی، یک شیوه متعادل تربیتی را بکار گیرند ومحبت خود را نثار کودکان کرده و با تعیین محدودیت ها، آن ها را در مسیر درست قراردهند.

والدینی که از شیوه تربیتی محبت زیاد در مقابل کودکان استفاده می کنند،باید صحبت بیشتری با فرزندان خود داشته باشند و وقت بیشتری را صرف آنان کنند .

والدینی که از روش قرار دادن محدودیت های زیاد برای تربیت کودکان استفاده می کنند باید قبول کنند که روش صحیحی را به کار نمی برند و مانند زمان های قدیم دیکتاتورانه با کودکان رفتار می کنند.

هدف از تربیت کودکان، باید آموزش احترام گذاشتن متقابل به آن ها و آماده کردن آن ها برای پیروی از قوانین اجتماعی است و فرقی نمی کند که کدام شیوه تربیتی را بکار می برید.

شما باید شیوه تربیتی را انتخاب کنید که با آن ارتباط بهتری برقرار کرده اید . برخی از والدین شیوه ای را بر می گزینند که والدین شان برای تربیت آنان داشته است زیرا می پندارند که این شیوه بر روی آنان تاثیر گذار بوده اما برخی از والدین با شیوه تربیتی که والدین شان برای آنان داشته به هیچ وجه موافق نیستند.

محبت و محدودیت زیاد، بهتر از محبت و محدودیت کم، عمل می کند زیرا میزان محبت و محدودیت کم سبب ایجاد شخصیت پایین در کودکان می شود. برخی از والدین به دلیل اینکه کودکان شان برداشت منفی از گفته ها و کارهایشان نداشته باشند ترجیح می دهندهیچ کاری به کار فرزندش نداشته باشند که چنین تصوری کاملاً سطحی و به علت ساده کردن وظایف است و هیچ تاثیری درتربیت فرزند ندارد.

هیچ گاه زور و اجبار غیرضروری را به فرزندان خود تحمیل نکنید وبیش از اندازه آن ها را خسته نکنید تا مجبور شوند دست به مخالفت های شدید بزنند. بهتر است به جای متوسل شدن به زور با محبت فراوان با کودکان تان برخورد کنید.

اخلاق و محبت را تا جایی که توان دارید نصیب کودکان خود کنید ودر صورت لزوم حد و مرزهای مشخصی برای آنان تعیین کنید. از شیوه پرخاشگرانه و سلطه جویانه فقط در زمانی استفاده کنید که جان فرزندان تان در خطر بود ه باشد.

زمانی با کودکان متعادل رفتار کنید که کودکان ملزم به انجام کاری هستند، مانند: رسیدن زمان خواب کودکان .

داد زدن سر کودک و یا تنبیه او اشتباه است زیرا کودک با انجام این واکنش ها کار خود را تکرار می کند. بر اساس موقعیت های مختلف شما ملزم به تغییر روش های تربیتی خود هستید و لازم است درموقعیت های مختلف و متعادل رفتار کنید .

کودکان امروز متفاوت تر از کودکان قدیم هستند و دوست ندارند پند و اندرز بشنوند پس لازم است با آنان با شیوه درستی رفتار کرد.

اگر از شیوه های تربیتی متفاوت برای کودکان استفاده می کنید، رعایت این نکات برای تربیت کودکان بسیار مهم است:

احترام به شخصیت کودک سبب می شودآنان این احترام را ببینند و در مقابل به شما احترام بگذارند پس بهتر است همان گونه که دوست دارید با شما رفتار شود با کودکان خود رفتار کنید.

قبل از تنبیه منظورخود را به کودکان بفهمانید زیرا گاهی اوقات والدین منظور خود را به درستی بیان نمی کنند و یا ازکودک شان توقع فراوان  دارند.

علت رفتار نا شایست کودکان خود را بشناسیدزیرا برخی کودکان اگر از واقعه یا حادثه ای متأثر شوند، در واکنش به آن دست به رفتارهای نادرست و غیرقابل توجیه می زنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *