گزارش

ریاست زراعت هرات: امسال، حاصلات انگور ۲۵ درصد کاهش یافته است

مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، می‌گویند که امسال، حاصلات انگور در این ولایت، نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کاهش یافته است.

مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری هرات، می‌گویند که امسال، حاصلات انگور در این ولایت، نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کاهش یافته است.

بشیراحمد احمدی، آمر امور زراعتی ریاست زراعت هرات، به سلام‌وطندار می‌گوید که وضعیت باغ‌ها در هرات خوب است؛ اما به گفته‌ی او، سرمای زمستان سال گذشته بر حاصلات انگور تأثیر گذاشته است.

او می‌افزاید: «سال گذشته ۱۲ هزار و ۱۲۵ هکتار باغ انگور داشتیم که بیش از ۱۶۰ هزار متریک تُن انگور برداشت شده است. سردی زمستان باعث شده که امسال، ۳۰ تا ۴۰ هزار تُن انگور کاهش داشته باشیم.»

با وجود این که سالانه ۱۳۰ گونه‌ی انگور در هرات تولید می‌شود؛ اما باغ‌داران در این ولایت، از کاهش حاصلات انگور در سال روان، نگرانی دارند.

عبدالاحمد حیدری، باغ‌دار در ولسوالی گذره‌ی هرات، می‌گوید که سالانه از باغ‌های خود تا ۴۰۰ هزار افغانی عاید به دست می‌آورد؛ اما امسال نگران‌ است که ۵۰ هزار افغانی هم به دست نیاورد.

او می‌افزاید: «امسال زمستان زیاد سرد بود و تاک‌های انگور را یخ زد. انگور خیلی کم شده، انگورهای نوع هیته و فخری که کامل خشک شده است. لعل هم کم است و باید به نرخ پایین به فروش برسانیم.»

سیف‌الله احمدی، باغ‌دار دیگری در ولسوالی پشتون‌زرغون هرات، می‌گوید که امسال حاصلات باغش ۵۰ درصد کاهش یافته است. «به دلیل سردی و یخ‌بندان زمستان گذشته، متأسفانه امسال انگور کم است و دیگر میوه‌ها هم کم شده است. خشک‌سالی هم است؛ به این خاطر حاصلات ما خیلی کم شده و ما مشکلات زیادی در این قسمت داریم.»

شماری از فروشندگان انگور در هرات، می‌گویند که نبود بازار مناسب داخلی و صادرنشدن این میوه، سبب شده تا بهای آن کاهش یابد.

بسم‌الله نوری، فروشنده‌ی انگور در هرات، می‌گوید: «ضمن این که میوه‌های داخلی است، میوه‌های خارجی هم می‌آید و همه بالای‌ هم جمع شده و فروشات کم‌تر می‌شود که هم دکان‌داران و هم باغ‌داران متضرر می‌شوند.»

شماری از کارشناسان امور کشاورزی در هرات، می‌گویند که امیدوار اند حکومت سرپرست با ایجاد سردخانه‌ها و بازار مناسب در این ولایت، از کشاورزان پشتیبانی و از فاسد شدن و ازبین‌رفتن میوه‌ها جلوگیری کند.

علی‌احمد محندی، کارشناس امور زراعتی، می‌گوید: «انگور که برای ما اهمیت دارد و در شهر هرات به میزان خیلی زیاد تولید می‌شود که می‌توانیم در سردخانه‌ها نگه‌داری کنیم و در داخل و هم به کشورهای همسایه در محدوده‌ی زمانی که این محصولات کم می‌شوند، صادر کنیم‌ تا هم دهقانان سود خوبی ببینند و هم مردم همواره از این محصولات زراعتی برخوردار باشند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *