گزارش

باشندگان قلعه‌ی زال کندز: به خدمات مخابراتی دست‌رسی نداریم

باشندگان چهار روستا (کلوخ‌تپه، خشت‌تپه، باغیچه و بغریکو) در مناطق مرزی ولسوالی قلعه‌ی زال کندز، به می‌گویند که در ۲۰ سال گذشته هیچ توجهی به مشکلات آنان به ویژه مشکل خدمات مخابراتی نشده است.

باشندگان چهار روستا (کلوخ‌تپه، خشت‌تپه، باغیچه و بغریکو) در مناطق مرزی ولسوالی قلعه‌ی زال کندز، به می‌گویند که در ۲۰ سال گذشته هیچ توجهی به مشکلات آنان به ویژه مشکل خدمات مخابراتی نشده است.

عبدالباری، باشنده‌ی روستای «کلوخ‌تپه»ی ولسوالی قلعه‌ی زال، می‌گوید که شبکه‌های مخابراتی در سه روستای نزدیک آنان نیز خدمات ندارد و تنها در روستای آنان یک شبکه‌ی مخابراتی در حد تماس تلفنی کار می‌کند؛ آن هم زمانی که در بالای تپه‌ها و سر بام بروند.

او می‌‌افزاید: «این قریه، آخرین نقطه‌ی کندز است به نام قریه‌ی کلوخ‌تپه. در این قریه فقط یک شبکه‌ی مخابراتی کار می‌کند و یک پایه دارد، کفایت نمی‌کند. ما زمانی که داخل اتاق می‌شویم، شبکه کار نمی‌کند، مجبور هستیم به خاطری که مشکل خود را حل کنیم، سر بام برمی‌آییم و هم‌راه دوستان خود به تماس می‌شویم و مشکل خود را حل می‌کنیم.»

عبدالحکیم، دیگر باشنده‌ی روستای کلوخ‌تپه‌ی ولسوالی قلعه‌ی زال، نیز می‌گوید: «ما نمی‌توانیم به شکل عادی هم‌راه دوستان و برادران ما که در خارج هستند، صحبت کنیم. اگر بخواهیم هم‌راه شان صحبت کنیم، اینترنت اصلاً وجود ندارد، ما به مرکز ولسوالی می‌رویم و در آن جا اینترنت استفاده می‌کنیم.»

از سویی هم، فیض‌الله، باشنده‌ی روستای «بغریکول» ولسوالی قلعه‌ی زال، می‌گوید که به منظور برقراری ارتباط با نزدیکان شان که بیرون از ولایت و در کشورهای دیگر اند، به روستاهای نزدیک یا مرکز ولسوالی که خدمات مخابراتی کار کند، سفر می‌کنند.

او می‌افزاید: «در قریه‌ی ما شبکه‌های مخابراتی هیچ کار نمی‌کند؛ ما با مشکلات زیاد روبه‌رو هستیم؛ در حکومت گذشته که ۲۰ سال گذشت، هیچ توجهی به ما نشد. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که به این مشکل ما رسیدگی کند.»

نجیب‌الله، دیگر باشنده‌ی روستای «بغریکول»، نیز چنین می‌گوید: «ما در قریه‌ی خود به شبکه‌های مخابراتی دست‌رسی نداریم. تلفن داریم؛ اما آنتن ندارد. اگر بخواهیم هم‌راه فامیل و دوستان خود تماس بگیریم، مجبور هستیم به مرکز ولسوالی برویم و مرکز ولسوالی هم از منطقه‌ی ما بیش‌تر از یک ساعت و یک‌ونیم ساعت راه دور است.»

با این حال، مسئولان در ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی کندز، می‌گویند که آنان تلاش می‌کنند در آینده‌ی نزدیک در روستاها و مناطقی که به خدمات مخابراتی دست‌رسی ندارند، خدمات مخابراتی را فعال کنند.

مطیع‌الله صالح، آمر حوزه‌ی شمال‌شرق «اترا» در ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی کندز، می‌گوید که تیم فنی آنان روستاهای یادشده را به منظور فعال‌سازی خدمات مخابراتی سروی کرده است.

او می‌افزاید: «یک چیزی که وعده‌ی قطعی به مردم محل داده می‌توانم، این است که در روزهای نزدیک سایت افغان‌ تیلی‌کام یا شبکه‌ی مخابراتی سلام ساخته خواهد شد. به علاوه‌ی این، شرکت مخابراتی افغان بیسیم نیز می‌خواهد در این ولسوالی بعضی سایت‌های شان را فعال کند.»

ولسوالی قلعه‌ی زال، از ولسوالی‌های درجه دوم کندز محسوب می‌شود که باشندگان روستاهای دوردست و مرزی آن به خدمات عامه به ویژه خدمات مخابراتی دست‌رسی ندارند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *