افغانستان

بخش های جراحی و داخله سرطان در شفاخانۀ تدریسی علی آباد افتتاح شد

یخ الحدیث مولوی ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، دیروز بخش های جراحی و داخله بیماری سرطان را در شفاخانۀ تدریسی علی آباد، افتتاح کرد.

یخ الحدیث مولوی ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، دیروز بخش های جراحی و داخله بیماری سرطان را در شفاخانۀ تدریسی علی آباد، افتتاح کرد.
به گزارش خبرنگار آژانس باختر؛ در مراسمی که به این مناسبت در پوهنتون علوم طبی کابل برگزارشد، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، در سخنانش گفت: جای خوشی است که امروز در نتیجۀ تلاش های مسوولان پوهنتون طبی کابل و شفاخانۀ تدریسی علی آباد، شاهد افتتاح بخش های جراحی و داخله بیماری سرطان در این شفاخانه هستیم.
وی افزود که بسیار از بیماران سرطان به خاطر تداوی و به منظور نبود امکانات لازم در افغانستان، به خارج از کشور می روند و مصارف هنگفت را متقبل می شوند.
سرپرست وزارت تحصیلات عالی تاکید کرد که امارت اسلامی در کنار تامین امنیت درسراسر کشور، در راستای رفع مشکلات مردم در سایر بخش ها می کوشد و تسهیلات لازم را برای آنان فراهم می کند.
او از افغانان متخصص و با تجربه که در خارج از کشور به سرمی برند، خواست که به افغانستان برگردند و گفت که اکنون زمینۀ کار و خدمت بهتر به خاطر رفع مشکلات مردم در کشور فراهم شده است.
بعد پوهنیار دکتور فضل رحمان رحمانی رئیس پوهنتون علوم طبی کابل، در رابطه بیماری سرطان معلومات داد و گفت که از جملۀ بیماری های که در جهان باعث مرگ انسان ها می شود یکی هم بیماری سرطان است.
او گفت: در شفاخانۀ تدریسی علی آباد تنها بخش تشخیص بیماری سرطان و جود داشت و امروز ما شاهد افتتاح بخش های جراحی و داخله سرطان هستیم و تلاش داریم که با فراهم شدن امکانات، بخش شعاع (رادیو تراپی) بیماری سرطان را نیز در این شفاخانه ایجاد کنیم.
سپس پروفیسور دکتور محمد نذیر نعیمی، در صحبت هایش ایجاد بخش های متذکره را در شفاخانه تدریسی علی آباد گام مهم دانست و ابراز امید واری کرد که تا چند سال آینده تمام بیماران سرطان در کشور تداوی شوند.
به همین ترتیب داکترعبدالمطلب شینواری رئیس شفاخانه تدریسی علی آباد، دررابطه به بخش های جراحی و داخله بیماری سرطان معلومات داد و گفت که این بخش ها به مصرف 20 میلیون و 804 هزارو 643 افغانی، حمایت مالی وزارت تحصیلات عالی، سازمان صحی جهان و کمیتۀ بین المللی صلیب سرخ تجهیز شده است.
وی گفت: در بخش تداوی بیماری سرطان شفاخانه تدریسی علی آباد، اکنون 40 بستر برای بیماران مرد و زن وجود دارد و تلاش داریم که با فراهم شدن امکانات این بخش را به یکصد بستر ارتقا دهم.
داکتر شینواری از سازمان صحی جهان و سایر نهاد های ملی و بین المللی که در بخش صحت کار می کنند، خواست که در قسمت زیربنا، دوا ، تجهیزات و وسایل مورد نیاز، بخش بیماری سرطان شفاخانه تدریسی علی آباد را کمک و همکاری کنند.
همچنان در این مراسم داکتر احمد سیرپاحون رییس طب معالجوی وزارت صحت عامه، در صحبتی ایجاد بخش های داخله و جراحی بیماری سرطان را اقدام نیک در تداوی بیماران سرطان دانست.
وی گفت که بخش تداوی بیماری سرطان شفاخانه تدریسی علی آباد، به امکانات بیشتر نیاز دارد و باید حمایت بیشتر شود.
داکترسید اکرام هاشمی یک مسوولان برنامه ملی کنترول سرطان، به خبرنگار آژانس باختر گفت که بر اساس تحقیق و تخمین سازمان صحی جهان در سال 2020 میلادی، از جملۀ 23 هزار افغان مبتلا به بیماری سرطان 16 هزار نفر آن جان شان را ازدست داده اند.
وی افزود که به اساس تخمین این سازمان 40 هزار تن در افغانستان مبتلا به بیماری سرطان اند و ممکن است تا 5 سال زندگی شان را ازدست بدهند.
دراخیر این مراسم سرپرست وزارت تحصیلات عالی، درحالی که مسوولان متذکره نیز حضورداشتند، به شفاخانه تدریسی علی آباد رفت و بخش های جراحی و داخله بیمار سرطان را افتتاح کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *