گزارش

بانویی در بلخ به ۳۰۰ زن و دختر زمینه‌ی کار را فراهم کرده است

بانویی در بلخ، با ایجاد یک کارگاه قالین‌بافی، به ۳۰۰ زن و دختر زمینه‌ی کار و آموزش این مهارت را فراهم کرده است.

بانویی در بلخ، با ایجاد یک کارگاه قالین‌بافی، به ۳۰۰ زن و دختر زمینه‌ی کار و آموزش این مهارت را فراهم کرده است.

عالیه مخدوم، یکی از زنان کار‌آفرین در بلخ که برای رهایی زنان از بی‌سرنوشتی تقلا کرده است، هدف از ایجاد کارگاه قالین‌بافی را پشتیبانی و دست‌گیری از دختران و زنان کشور عنوان می‌کند.

عالیه مخدوم، مسئول کارگاه قالین‌بافی، به سلام‌وطندار می‌گوید که هم‌اکنون دست‌کم ۳۰۰ زن و دختر محروم از کار و آموزش، بی‌جاشده‌های داخلی و زنان بی‌سرپرست، در این کارگاه سرگرم کار اند.

عالیه می‌افزاید: «هفت ماه می‌شود من این جا را فعال کرده‌ام. هم‌اکنون دست‌کم ۳۰۰ زن و دختر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با ما کار می‌کنند. کارمندان ما زنان معتاد که اکنون ترک اعتیاد کرده و خانم‌های بی‌سرپرست اند.»

در همین حال، شماری از بانوانی که در این کارگاه قالین‌بافی سرگرم کار اند، ایجاد این مرکز را روزنه‌ای امید برای فردای بهتر بیان می‌کنند.

نصیبه و تاج‌گل، دو تن از کارمندان این کارگاه، به سلام‌وطندار می‌گویند که با کار در این کارگاه، می‌توانند از ناخوشی‌های روحی رهایی یابند. این بانوان، می‌افزایند که با ایجاد زمینه‌های کاری در کارگاه‌های خیاطی و قالین‌بافی، می‌توان زمینه‌ی خودکفایی به زنان را فراهم کرد.

نصیبه، می‌گوید: «پیش از این که قالین‌بافی کنم، مثل یک معتاد شده بودم. از دست بی‌کاری بسیار رنج می‌بردم و امروز خیلی خرسند هستم که این جا کار می‌کنم.»

تاج‌گل، نیز می‌گوید: «بعد از این که مکتب بسته شده، برای ما کار در کارگاه قالین‌بافی بسیار خوب شد؛ برای اقتصاد ما خوب است. از حکومت می‌خواهیم ما را حمایت کند.»

با این حال، مسئولان در ریاست صنعت‌وتجارت بلخ، از تلاش‌ها برای پشتیبانی از زنان تجارت‌پیشه و کارآفرین در این ولایت سخن می‌زنند. نصیراحمد نیازی، معاون ریاست صنعت‌وتجارت بلخ، می‌گوید که آنان در هم‌آهنگی با مؤسسه‌ها و نهادهای مختلف برای پشتیبانی از زنان کارآفرین، تلاش دارند.

نصیر‌احمد نیازی، می‌افزاید: «ما همواره از زنان کارآفرین حمایت کرده‌ایم. این زنان را به نهادها و مؤسسه‌هایی که در بخش خیاطی و قالین‌بافی کار می‌کنند، معرفی کردیم و همیشه زنان کارآفرین را حمایت می‌کنیم.»صنعت قالین‌بافی از دیرزمانی در افغانستان رایج است و این کشور از بزرگ‌ترین تولید‌کنند‌گان قالین در آسیا است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *