اجتماعی

راهکارهای مهم ترغیب فرزندان به یادگیری

اکثر متعلمان موفق، یادگیرندگان خوبی به دنیا نمی‌آیند. بله، شخصیت فردی نقش مهمی در تمایل کودک به یادگیری و تمایل کلی او به مورد تعلیم و تحصیل دارد، اما بیشتر کودکانی که یادگیرندگان خوبی هستند در مقطعی مجبور شده‌اند یادگیرنده‌ی خوبی شوند. مهم‌تر از آن، هر دانش‌آموزی که استعداد اولیه را داشته باشد و انگیزه‌ی مناسب را دریافت کند، می‌تواند به یک یادگیرنده‌ی خوب تبدیل شود.

گل پاشاه طلایی

اکثر متعلمان موفق، یادگیرندگان خوبی به دنیا نمی‌آیند. بله، شخصیت فردی نقش مهمی در تمایل کودک به یادگیری و تمایل کلی او به مورد تعلیم و تحصیل دارد، اما بیشتر کودکانی که یادگیرندگان خوبی هستند در مقطعی مجبور شده‌اند یادگیرنده‌ی خوبی شوند. مهم‌تر از آن، هر دانش‌آموزی که استعداد اولیه را داشته باشد و انگیزه‌ی مناسب را دریافت کند، می‌تواند به یک یادگیرنده‌ی خوب تبدیل شود.

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که معلمان و والدین می‌توانند در مورد رشد دانش‌آموزان و کودکانی که یادگیرنده خوبی هستند مرتکب شوند، محدود کردن یادگیری آن‌ها به صنف درس است. با اینکه صنف درس احتمالاً منبع اصلی آموزش خواهد بود، اگر می‌خواهید واقعاً میل و توانایی کودک برای یادگیری را افزایش دهید، رشد فکری، اجتماعی و تحصیلی فرزندانتان باید خارج از دیوارهای صنف باشد.‌

در این بحث نکات و راهکارهای اثبات‌شده‌ای ارائه می‌شود که با به‌کارگیری آن‌ها فرزند شما برای یادگیری ترغیب می‌شود و لذت آن را کشف می‌کند:

جو مطالعه ایجاد کنید

مطالعه، کلید موفقیت در یادگیری است. کودکانی که به مطالعه علاقه دارند، عشق به یادگیری را در خود پرورش می‌دهند. کودکانی که با خواندن مشکل دارند، با یادگیری هم دست و پنجه نرم می‌کنند.

مطالعه نه‌تنها به کودکان کمک می‌کند تا دایره‌ی لغات بسیار غنی‌تری داشته باشند، بلکه به مغز آن‌ها کمک می‌کند تا یاد بگیرند که چگونه مفاهیم و ارتباطات آن‌ها را پردازش کنند. مهارت‌های به دست آمده از خواندن بسیار فراتر از افزایش عملکرد در صنف‌های دبیات است. دانش‌آموزانی که خوب می‌خوانند، در همه‌ی دروس ازجمله دروس فنی مانند ریاضی و علوم، توانایی بیشتری برای یادگیری دارند.

با پر کردن دنیای فرزندتان با مطالعه، به او کمک کنید تا مهارت‌های خواندن و عشق به خواندن را توسعه دهد. مرتباً برای فرزندتان بخوانید. از فرزندتان بخواهید با صدای بلند بخواند. یک زمان مطالعه‌ی خانوادگی ایجاد کنید که در آن همه 20 دقیقه در روز روی مطالعه تمرکز کنند. اگر خودتان در مقابل فرزندتان مطالعه کنید و خانه را با مواد خواندنی (رمان، پوستر، روزنامه، مجلات و …) پر کنید، فضایی از مطالعه ایجاد خواهید کرد که به فرزند شما اهمیت مطالعه را نشان می‌دهد.

کلید افزایش میزان مطالعه‌ی فرزندان این است که خواندن را سرگرم‌کننده کنید نه خسته کننده. اگر کودک به این نتیجه برسد که خواندن خسته کننده است، توانایی یادگیری او کاهش می‌یابد. به کودکان اجازه دهید کتاب‌هایشان را خودشان انتخاب کنند، به آن‌ها کمک کنید بخوانند و فعالیت‌هایی برای آن‌ها ایجاد کنید که خواندن را سرگرم کننده می‌کند.

فرمان را به دست فرزندتان بدهید

وقتی صحبت از آموزش به میان می‌آید، تمام تجربه‌ی برخی از اطفال کنترول است. هنگامی که کودک احساس می‌کند تحت کنترل است، یا وقتی نوبت به آموزش می رسد از کنترول خارج می‌شود یا اغلب از یادگیری کناره‌گیری می‌کند. این مهم است که کودکان را در فرآیند یادگیری راهنمایی کنید، اما به همان اندازه مهم است که به کودکان اجازه دهید تا تجربه‌ی یادگیری خود را کنترل کنند. این موضوع چه در خانه و چه در صنف، به کودکان این امکان را می‌دهد که مستقیماً در انتخاب‌های مربوط به یادگیری خود مشارکت داشته باشند.

همچنین توصیه می‌شود به کودکان اجازه دهید فعالیت‌های فوق‌برنامه خود را انتخاب کنند. هر چه بتوانید کنترول و ورودی بیشتری را با توجه به محیط یادگیری، فعالیت‌ها و سبک کودک در اختیار او قرار دهید، کودک بیشتر درگیر آموزش می‌شود و انگیزه‌ی بیشتری برای یادگیری خواهد داشت.

با فرزند خود ارتباط باز و صمیمانه داشته باشید

فرزند یا دانش‌آموز خود را تشویق کنید تا نظرش را در مورد تحصیل بیان کند. یک فضای باز ایجاد کنید که در آن احساس راحتی کند که علایق، دوست نداشتن یا نگرانی‌هایش را بیان کند. هنگامی که او نظر خود را با شما به اشتراک می‌گذارد، مطمئن شوید که احساسات او را تأیید می‌کنید حتی اگر مخالف هستید. وقتی اطفال احساس می‌کنند نظرشان مهم نیست، عموماً از فرآیند یادگیری جدا می‌شوند. یادگیرندگان خوب نظرات خود را می‌دانند و احساس اطمینان می‌کنند که می‌توانند در مورد تجربه‌ی آموزشی خود بدون قضاوت، سرکوب، دلسردی یا نادیده گرفته شدن، حرف بزنند.

روی علایق فرزندتان تمرکز کنید

وقتی یادگیری، کودکان را در زمینه‌ها و موضوعات مورد علاقه‌شان درگیر می‌کند که یادگیری تبدیل به سرگرمی می‌شود و کودکان درگیر یادگیری می‌شوند. اگر واقعاً می‌خواهید به فرزندتان کمک کنید تا به یک یادگیرنده‌ی خوب تبدیل شود، او را تشویق کنید تا و موضوعاتی را که او را مجذوب خود می‌کند، بررسی کند. اگر دایناسورها را دوست دارد، به او کمک کنید کتاب‌ها و داستان‌های جذاب و جالبی درباره دایناسورها پیدا کند. سپس او را به چالش بکشید تا پنج دایناسور مورد علاقه‌ی خود را شناسایی کند و توضیح دهد که چرا هر یک را انتخاب کرده است.

انواع مختلف سبک‌های یادگیری را درنظر بگیرید

هر کودک ترجیحات و سبک یادگیری خاصی دارد که به بهترین وجه با روش یادگیری او سازگار است. برخی از کودکان سبک یادگیری غالب دارند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند با استفاده از ترکیبی از سبک‌های یادگیری مطالب را بیاموزند. لزوماً یک سبک یادگیری درست یا غلط یا ترکیبی از سبک‌های یادگیری وجود ندارد. با این حال، با کمک به کودک خود برای کشف سبک‌های یادگیری ترجیحی خود، می‌توانید از تکنیک هایی استفاده کنید که میزان و کیفیت یادگیری او را بهبود می‌بخشد.

هفت سبک یادگیری اساسی وجود دارد: دیداری، شنیداری، کلامی، فیزیکی، منطقی (ریاضی)، اجتماعی و انفرادی. به عنوان مثال، کودکانی که یادگیرنده‌ی دیداری هستند، با دیدن چگونگی کار کردن، بهتر یاد می‌گیرند. برعکس، کودکانی که یادگیرنده‌ی شنیداری هستند، با گوش دادن به چیزهایی که توضیح داده می‌شود، بهتر یاد می‌گیرند.                   ادامه دارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *