گزارش

وزارت صنعت و تجارت:  تلاش‌ها برای حل بنیادی مشکل گذرگاه تورخم جریان دارد

در ادامه‌ی چالش‌های مرزی افغا‌نستان با پاکستان که هرازگاهی رخ می‌دهد، از دو روز به این سو انتقال اموال بازرگانی میان افغانستان و پاکستان یک بار دیگر متوقف شده است.

در ادامه‌ی چالش‌های مرزی افغا‌نستان با پاکستان که هرازگاهی رخ می‌دهد، از دو روز به این سو انتقال اموال بازرگانی میان افغانستان و پاکستان یک بار دیگر متوقف شده است.

به گفته‌ی مسئولان محلی ننگرهار، طرف پاکستانی به دلیل این که رانندگان موترهای باربری افغانستان گذرنامه و ویزا نداشتند، از ورود آنان به پاکستان جلوگیری و مسئولان مرزی افغانستان نیز موترهای باربری پاکستان را متوقف کرده‌ اند.

در همین حال، ظریف آکاخیل، مسئول یکی از شرکت‌های باربری در گذرگاه تورخم می‌گوید که به دلیل مشکلات موجود، آنان نمی‌توانند برای رانندگان خود گذرنامه و ویزا تهیه کنند و جبری‌شدن این اسناد کاروبار شان را با چالش جدی روبه‌رو کرده است.

او می‌افزاید: «فعلاً اگر ما بخواهیم به دریوران/رانندگان پاسپورت بگیریم، باید یک سال تا دو سال منتظر بمانیم، عاجل پاسپورت گرفته نمی‌توانیم. هم‌چنان ویزا هم ماه‌ها وقت می‌گیرد تا دریافت کنیم. برای همین جبری‌شدن پاسپورت و ویزا ما را با مشکل روبه‌رو کرده است و این را به خیر هر دو کشور نمی‌بینم؛ چون این جا شاهد هستم که وضعیت هر روز بدتر می‌شود.»

در سوی دیگر، جمال‌خان و اسحاق شینواری، دو تن از رانندگان موترهای باربری، می‌گویند که در ماه‌های پسین رفت‌وآمد شان به پاکستان به شدت کاهش یافته است. آنان، نیز از مشکلات زیاد در بخش گرفتن گذرنامه و ویزا شکایت می‌کنند.

جمال‌خان می‌افزاید: «با بندشدن راه بسیار با مشکل روبه‌رو می‌شویم. گاهی این سوی مرز و گاهی هم آن سوی مرز بند می‌مانیم. قبلاً در یک ماه دو بار رفت‌وآمد داشتیم؛ اما حالا یک بار رفت‌وآمد می‌کنیم. موترهای پر از بار است، این به موتر هم ضرر می‌رساند و پولی هم که برای خرج داشتیم و این جا منتظر هستیم آن هم در حال تمام‌شدن است.»

اسحاق شینواری، نیز می‌افزاید: «ما از هشت روز به این سو این جا منتظر هستیم. از شب گذشته به این طرف راه بند است، ما پخته/پنبه بار کرده‌ایم. با بسیار مشکلات روبه‌رو هستیم.»

از سویی هم، لعل زازی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که ادامه‌ی بسته‌ماندن گذرگاه تورخم به روی ترانزیت، افغانستان را بیش‌تر متأثر می‌کند و روی بازار داخل کشور نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

با این حال، مسئولان در وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست، از تلاش‌ها برای حل بنیادی چالش‌های موجود در بخش تجارت و ترانزیت با پاکستان و مشکلات به‌میان‌آمده در گذرگاه تورخم، اطمینان می‌دهند.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید: «مشکلی که در تورخم پیش آمده است، هر دو طرف به طور جدی تلاش دارند تا این مشکل به گونه‌ی بنیادی حل شود. ما هم تلاش داریم تا دادوستد ما نه تنها با پاکستان؛ بل با تمام کشورها قانونی شود.»

گفتنی است که به دلیل ایجاد موانع از سوی پاکستان، صادرات افغانستان به آن کشور در یک سال گذشته نسبت به سال پیش آن کاهش داشته‌ است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *