اجتماعی

انواع غذاهای مفید برای کودکان

نیاز‌های تغذیه‌ای کودکان خود را جدی بگیرید و انواع غذاهای مفید برای کودکان را در برنامه‌های غذایی روزانه آنها قرار دهید. امروزه تبلیغات گسترده تلویزیون ها و رسانه‌های اجتماعی، کار والدین را در اجرای یک رژیم غذایی مناسب کودک از همیشه سخت‌تر کرده است.

نیاز‌های تغذیه‌ای کودکان خود را جدی بگیرید و انواع غذاهای مفید برای کودکان را در برنامه‌های غذایی روزانه آنها قرار دهید. امروزه تبلیغات گسترده تلویزیون ها و رسانه‌های اجتماعی، کار والدین را در اجرای یک رژیم غذایی مناسب کودک از همیشه سخت‌تر کرده است. کودکان در سن رشد هستند و سطح انرژی و سلامت آنها با غذایی که می‌خورند ارتباط مستقیم دارد. بنابراین شما نه‌تنها باید مواد مغذی مورد نیاز کودکان را بشناسید، بلکه باید تدابیری بیندیشید که ذائقه آنها به سمت این غذا‌ها گرایش داشته باشید.

مواد مغذی مورد نیاز  بدن کودکان، مانند مواد مغذی مورد نیاز بدن بزرگسالان است، اما کودکان در سنین مختلف به مقادیر مختلفی از این مواد مغذی نیاز دارند. کودکان به مصرف انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین، کاربوهایدریت و چربی نیاز دارند تا دوره رشد خود را به‌سلامتی بگذرانند. خوب غذاخوردن به رشد و تکامل کودک کمک می‌کند و از بسیاری از مشکلات جسمی جلوگیری می‌کند.

یک رژیم غذایی سالم تأثیر زیادی بر سلامت روان کودکان دارد و از بیماری‌های زیادی مانند اسکیزوفرنی، افسردگی و اختلال دوقطبی در بزرگسالی جلوگیری می‌کند. شما چیزی را در بزرگسالی برداشت می‌کنید که امروز کاشته‌اید! به همین دلیل رژیم غذایی کودک خود را بادقت زیادی انتخاب کنید و نگذارید همسالان کودک الگوهای نامناسب تغذیه‌ای او باشند.

این مواد غذایی را در رژیم غذایی کودکان خود قرار دهید تا خیالتان از تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن آنها راحت باشد.

پروتین

غذا‌های دریایی، گوشت و مرغ بدون چربی، تخم مرغ، لوبیا، نخود، سویا، آجیل و دانه‌های بدون نمک را برای تأمین پروتین کودک انتخاب کنید.

سبزیجات

مصرف سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خانواده و کودک قرار دهید. شما باید قبل از به‌دنیاآمدن کودک خود این عادات غذایی سالم را در خانواده ایجاد کنید. انواع سبزیجات سبز، سرخ و رنگ‌های مختلف را بخرید و اجازه دهید کودک از همان سنین کم با انواع طعم‌ها آشنا شود. در صورت نبود سبزیجات تازه، سبزیجات منجمد و کنسروی را جایگزین آن کنید. هرچند توصیه نمی‌کنیم این کار را به‌صورت طولانی انجام دهید.

غلات

غلات کامل مانند نان سبوس‌دار، جو،  کینوا و برنج قهوه‌ای را به‌جای نان سفید، ماکارونی و برنج در برنامه غذایی آنها قرار دهید. مصرف ماکارونی، برنج یا نان سفید مشکلی ندارد، اما بهتر است این مواد غذایی به‌صورت محدود در رژیم غذایی کودک باشد. علاوه بر این، عادات غذایی از دوران کودکی شکل می‌گیرد، شما به‌سختی می‌توانید کودک را در سنین بالاتر مجبور به خوردن کینوا یا نان سبوس‌دار کنید.

لبنیات

لبنیات بدون چربی یا کم‌چرب. انتخاب‌های بهتری برای کودکان هستند. کودکان را به خوردن شیر، ماست و پنیر کم‌چرب تشویق کنید. درست‌کردن فرنی یا شیربرنج یکی از راه‌های خوب قراردادن لبنیات در رژیم غذایی آنها است. بهترین شیر برای کودکان را بشناسید و در غذا‌هایی که به شیر نیاز دارد از آن استفاده کنید.

میوه

فرزندانتان را تشویق کنید تا به‌جای خوردن آبمیوه از میوه‌های تازه یا خشک شده بخورند. اگر کودک شما به نوشیدن آبمیوه علاقه بیشتری دارد و از این راه می‌توانید ویتامین‌های ضروری بدن او را تأمین کنید، از خرید آبمیوه‌های صنعتی و با افزودنی خودداری کنید. خوردن میوه نیز نیاز به تعادل دارد! مصرف بیش از حد میوه و به‌ویژه میوه خشک کالری و قند زیادی وارد بدن کودک می‌کند. به‌عنوان‌مثال، یک گیلاس میوه تازه برابر است با 1/4 فنجان میوه خشک شده! این مورد را تاکیید کردیم که متوجه باشید به چه راحتی کودکان با مواد غذایی سالم+ نیز ممکن است دچار چاقی و اضافه‌وزن خطرناک شوند.

در کنار این مواد مغذی حیاتی بدن، باید حواستان به ترکیبات غذایی مضر نیز باشد. مصرف چربی‌های اشباع، قند زیاد و غذا‌های پرنمک برای سلامت کودکان مضر هستند و باید تا جای ممکن این موارد را از رژیم غذایی آنها حذف کرد. هرچند می‌دانیم در مهمانی‌های دوستانه و خانوادگی کار سختی در پیش دارید و کنترول اطفال در کنار همسالانشان کار بسیار سختی است. همه ما تجربه درخواست‌های مشابه کودکان در مهمانی‌های دورهمی را داریم. یکی آب می‌خواهد و چند کودک دیگر به دنبال او تشنه می‌شوند! یکی نوشابه می‌خواهد و جنگ بزرگی سر خوردن نوشابه سر می‌گیرد. بااین‌حال شما به‌عنوان والدین کودک باید تا جای ممکن دست این مواد غذایی مضر را از تغذیه کودک کوتاه کنید!

غذاهای سالم برای کودکان

آشنایی با مواد مغذی مورد نیاز بدن کودکان انتخاب غذاهای سالم برای کودکان را آسان‌تر می‌کند؛ بنابراین قبل از انتخاب مواد غذایی حواستان به این نکته باشد! شما می‌توانید با ترکیب این مواد غذایی، غذا‌های سالم و خوشمزه‌ای را در وعده غذایی آنها قرار دهید. در زیر به ۵ مورد از این مواد غذایی سالم و ضروری اشاره می‌کنیم:

ماست

ماست یک گزینه عالی برای صبحانه، میان‌وعده و حتی دسر است. ماست یک گزینه عالی برای تأمین پروتیین و ویتامین دی است و شما می‌توانید با جایگزین‌کردن ماست معمولی با ماست یونانی، میزان پروتیین وعده غذایی کودک خود را به همین راحتی دوبرابر کنید. با اضافه‌کردن انواع توت به ماست‌، ماست میوه‌ای خانگی درست کنید و نگران دریافت قند اضافی ناشی از مصرف ماست‌های میوه‌ای آماده نباشید.

لوبیا

لوبیا سرشار از فیبر و پروتیین است و خرید آن برای بیشتر افراد امکان‌پذیر است. شما می‌توانید با صرف کمی وقت در آشپزخانه یک خوراک لوبیا ساده درست کنید یا لوبیا را به دیگر غذا‌های موردعلاقه کودک خود اضافه کنید. علاوه بر این، انواع کنسروها و لوبیا‌های نیمه آماده برای فروش در دسترس هستند. شما می‌توانید از این کنسروهای آماده استفاده کنید، اما حتماً حواستان به میزان نمک آن باشد و تا جای ممکن کمترین میزان نمک را وارد غذای کودک خود کنید.

تخم مرغ

یک عدد تخم مرغ به میزان ۶ گرم پروتین مورد نیاز بدن کودک و ویتامین دی، ب12 و آهن را تأمین می‌کند. به‌عبارت‌دیگر، تخم مرغ غذای کاملی است که باید حتماً در برنامه غذایی کودکان باشد. به‌جای استفاده از غذا‌های سرخ شده، گوشت‌های فرآوری شده و شیرینی در وعده صبحانه، به آنها تخم مرغ بدهید. تخم مرغ را به شکل‌های مختلفی برای آنها درست کنید و انتظار نداشته باشید کودک شما از خوردن غذا‌های یک‌شکل و تکراری استقبال کند.

کچالو سرشار از ویتامین A، فیبر و پتاسیم است و بهترین انتخاب برای زمانی است که شما وقت کافی برای غذا پختن ندارید. چه فرزند شما ۶ ماهه باشد و چه ۶ سال داشته باشد، از خوردن این سیب زمینی‌های جذاب استقبال می‌کند.

انواع توت

یک فنجان توت حاوی ۴ گرم فیبر، ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن کودک مانند آنتوسیانین است. شاه توت و توت‌فرنگی نسبت به بسیاری از میوه‌های دیگر قند کمتری دارند و یک میان وعده عالی برای کودکان هستند. ترکیب این توت‌های خوشمزه در اسموتی یا اوتمیل یک غذای کامل می‌شود.

تغذیه کودک نقش اصلی را در سلامت او بازی می‌کند و والدین باید با آگاهی بیشتری انواع غذای مفید برای کودکان را بشناسند و در رژیم غذایی آنها قرار دهند. استفاده از پروتین بدون چربی، غلات کامل، لبنیات کم چرب، سبزیجات متنوع و میوه‌های کم قند برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن کودکان ضرور است و والدین باید به این موارد آگاه باشند. چراکه کودکان در سنین رشد قرار دارند و تقویت هوش و حافظه یا سلامت جسم به تغذیه آنها ارتباط دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *