افغانستان

برداشت چهارمغز در غور ۲۰ درصد افزایش یافته است

عبدالغفور ۳۵ساله که بیش از ده هزار چهارمغز را از ولسوالی مرغاب غور به شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت برای فروش آورده، می‌گوید که در سال روان، از باغ‌هایش حاصل بیش‌تری گرفته؛ اما به دلیل شیوع آفت‌های نباتی، فرآورده‌هایش از کیفیت خوبی برخوردار نیست و بازار مناسبی نیز ندارد.

عبدالغفور ۳۵ساله که بیش از ده هزار چهارمغز را از ولسوالی مرغاب غور به شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت برای فروش آورده، می‌گوید که در سال روان، از باغ‌هایش حاصل بیش‌تری گرفته؛ اما به دلیل شیوع آفت‌های نباتی، فرآورده‌هایش از کیفیت خوبی برخوردار نیست و بازار مناسبی نیز ندارد. او، اما با شکایت از کسادبودن بازار فروش، می‌گوید: «ما بهترین چهارمغز را از باغ‌های خود به دست می‌آوریم. متأسفانه هیچ جای نیست که ما این‌ها را به فروش برسانیم. خواهشمندیم تا یک بازار مشخص ایجاد شود یا به بیرون از ولایت و کشور فرستاده شود.»

غلام محمد کاظم شهامت، رئیس زراعت، آبیاری

و مالداری غور، با این که از شیوع بیماری‌ها و آفت‌های نباتی ابراز نگرانی می‌کند، اما می‌گوید که با این هم در سال روان برداشت چهارمغز در این ولایت ۲۰ درصد افزایش یافته است. او، هم‌چنان می‌گوید که تلاش می‌شود تا در هم‌آهنگی با مؤسسه‌ها، باغ‌های چهارمغز بیش‌تری در غور ایجاد شده و از شیوع بیماری‌ها و آفت‌های نباتی نیز جلوگیری شود.

به گفته‌ی مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مال‌داری غور، درختان چهارمغز در بیش‌تر ولسوالی‌های این ولایت به ویژه مرغاب، چهارسده و الفاروق، ثمر خوبی داده است.

به گفته‌ی باغ‌داران در غور، هر یک هزار چهارمغز در بازارهای این ولایت، از دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ افغانی به فروش می‌رسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *