سیاسی

مولوی ذبیح الله مجاهد: تحریم‌های جامعه جهانی اقدام ظالمانه و نا عادلانه است

امارت اسلامی افغانستان بیش از دوسال می‌شود که زیر سایه شدید تحریم‌های جامعه جهانی و امریکا قرار دارد. تحریم‌های که امارت اسلامی آن را ظالمانه و نا عادلانه می‌خواند و خواهان برطرف شدن آن است.

امارت اسلامی افغانستان بیش از دوسال می‌شود که زیر سایه شدید تحریم‌های جامعه جهانی و امریکا قرار دارد. تحریم‌های که امارت اسلامی آن را ظالمانه و نا عادلانه می‌خواند و خواهان برطرف شدن آن است.

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که سازمان ملل متحد و برخی کشورها با مسایل افغانستان برخورد سیلقه‌ای دارند و خلاف مواد

توافق نامه دوحه بر امارت اسلامی فشار می‌آورند.

ذبیح‌الله مجاهد، اما ادامه این تحریم‌ها را به سود هیچ طرفی نمی‌داند و خواهان پایان فشارها در برابر افغانستان است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «متاسفانه با افغانستان برخورد ظالمانه صورت می‌گیرد، به خصوص از طرف سازمان ملل متحد و همچنان کشورهای که دست بالا دراین سازمان دارند، آنها هنوز هم در حالت عقده گشایی هستند و کوشش می‌کنند که با امارت اسلامی افغانستان برخورد سیلقه‌ای داشته باشند. اگر چه تعهدات پیمان دوحه این بود که باید تعزیرات برداشته شوند.»

موجودیت نام برخی مقام‌های امارت اسلامی در لیست سیاه شورای امنیت ملل متحد، واگذارنشدن کرسی افغانستان در سازمان ملل به نماینده امارت اسلامی، مسدود ماندن ذخایر ارزی افغانستان، تعزیرات بانکی و ممنوعیت سفر شماری از مقام‌های ارشد امارت اسلامی از تحریم‌های سنگینی است که امارت اسلام خواهان برطرف شدن آن از سوی جامعه جهانی بر دولت سرپرست افغانستان است.

مجاهد افزوده است: «باید گام‌های برداشته شود که افغانستان را با کشورها و این سازمان (سازمان ملل) نزدیک بسازد و اعتماد به میان بیاید، ولی متاسفانه تا به حال دراین راستا از جانب مقابل بجای گام‌های مثبت، گام‌های منفی برداشته شده است که قابل تاسف است و حقوق مردم افغانستان ضایع می‌شود.»

جامعه جهانی اما بارها دلیل افزایش فشارها و تحریم‌ها بر امارت اسلامی را، نقض قوانین حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌های قومی از سوی حاکمان افغانستان گفته و تاکید کرده تا زمانی که دولت سرپرست افغانستان به تعهدات بین‌المللی خود عمل نکند این تحریم‌ها برطرف نخواهد شد.

دربیش از دوسال گذشته هرچند امارت اسلامی توانسته با بسیاری از کشورها روابط خوب و تعاملات مثبت را برقرار کند، اما تا کنون هیچ کشوری حاضر نشده است تا دولت سرپرست افغانستان را به رسمیت بشناسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *