گزارش

مستردشدن بیش از ۲ هزار تانکر تیل بی‌کیفیت در سال گذشته

مقام‌های اداره ملی استندرد می‌گویند که آنان در یک سال گذشته بیش از ۱۰۶ هزار تانکر تیل، مواد نفتی و مشتقات آن را در بنادر کشور تثبیت کیفیت کرده‌اند که در نتیجه بیش از ۲ هزار تانکر از آن‌ها به دلیل کیفیت پایین دوباره به کشورهای اولی مسترد شده‌اند.

مقام‌های اداره ملی استندرد می‌گویند که آنان در یک سال گذشته بیش از ۱۰۶ هزار تانکر تیل، مواد نفتی و مشتقات آن را در بنادر کشور تثبیت کیفیت کرده‌اند که در نتیجه بیش از ۲ هزار تانکر از آن‌ها به دلیل کیفیت پایین دوباره به کشورهای اولی مسترد شده‌اند.

در ششمین روز گزارش‌دهی حکومت به ملت، مقام‌های اداره ملی استندرد، روز شنبه (۷ اسد) با حضور در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت، گزارش کارکرد یک ساله‌ی اداره‌ی تحت کنترل شان را در حضور رسانه‌ها با مردم شریک ساختند.

حاجی ملا فیض الله تمیم رئیس عمومی اداره ملی استندرد در این نشست گفت که در نتیجه‌ی تلاش‌های آنان، «هشتاد درصد» بهبودی در وضعیت تیل و مواد نفتی در کشور به میان آمده است.

او تصریح کرد که نزدیک به ۸۰۰ استندرد ملی را در بخش‌های مختلف تعریف کرده‌اند. همچنین در یک سال گذشته بیش از ۱۰۶ هزار تانکر تیل و مواد نفتی در کشور بررسی شده است که از آن جمله بیش از ۲ هزار تانکر به دلیل کیفیت پایین دوباره مسترد شده‌اند.

او همچنین گفت که در بخش مواد ساختمانی و سیخ گول در یک سال گذشته آنان همواره فابریکات تولیدی مواد ساختمانی و سیخ گول را بررسی و نظارت کرده‌اند. همچنین در بخش شرکت‌های وارداتی آنان ۴۷۰۸۵محموله مواد ساختمانی را در بنادر اسلام قلعه، حیرتان و جلال آباد تثبیت کیفیت کرده‌اند.

تمیم با بیان اینکه عوایید اداره ملی استندرد در یک سال گذشته پنج برابر افزایش یافته است، خاطر نشان کرد که این اداره در یک سال گذشته ۲.۲ میلیارد افغانی عوایید جمع آوری کرده است.

او در اخیر اظهارات خود از تاجران و شرکت‌های وارداتی خواست تا با خود داری از وارد کردن اجناس بی‌کیفیت، جلو متضرر شدن خود و مردم را بگیرند.

مولوی محمد آصف قانت، معاون اداره ملی استندرد نیز در این نشست گفت که آنان توانسته‌اند تا ۷۷۵ استندرد جدید ملی را در بخش‌های مختلف تعریف کنند و همچنین ۶ کود در بخش‌های «انجنیری»، «انکشاف شهری»، «ساختمانی»، «شاهراه‌ها»، «سرک» و «دیزاین پُل‌ها» ترتیب شده است.

بربنیاد گفته‌های قانت؛ استندردها و کودهای ملی بر اساس «جغرافیا»، «اقلیم»، «محیط»، «اقتصاد» و «فرهنگ کشور» تعریف و ترتیب شده‌اند.

مولوی وحیدالله بدری، رئیس دفتر اداره ملی استندرد نیز گفت که افغانستان عضویت سازمان‌های بین‌المللی استندرد را کسب کرده است و در نظر دارند تا تصدیق‌نامه‌ی کیفیت را به زودی برای شرکت‌های تولیدی و وارداتی توزیع کنند.

او همچنین گفت که در حال حاضر تمام وارد کنندگان مواد نفتی «افغان‌ها» می باشند و هیچ شرکت خارجی در عرصه وارد ساختن تیل و مواد نفتی در کشور نقش ندارد.

بربنیاد گفته‌های بدری؛ اگر یکی از واردکنندگان تیل و مواد نفتی سه بار تیل بی کیفیت را وارد کشور کند، این اداره جواز فعالیت اش را لغو می‌کند و مسوولان آنرا به نهادهای عدلی و قضایی معرفی می‌کند.

در همین حال عاشق الله وزیری سخنگوی اداره ملی استندرد در این نشست گفت که آنان برنامه‌ی را در ولایت‌های کشور نیز برای نظارت از ذخایر تیل روی دست گرفته‌اند و در یک سال گذشته بیش از ۳۵۰ پمپ استیشن را در ولایت‌های کابل، کندهار، هرات، فراه، ننگرهار و هلمند مهرلاک کرده‌اند.

وزیری اضافه کرد که به مالکان این پمپ استیشن‌ها توصیه جدی شده است تا در قسمت معیاری سازی تانک‌های شان و همچنین توجه به استندردهای ملی دقت به خرچ دهند؛ در غیر آن به نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.

معاذ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *