افغانستان

بلال کریمی: گزارش خریدوفروش سلاح‌های امریکایی نادرست است

  دیدبان صلح افغانستان، به تازگی گزارشی پخش و ادعا کرده است که سلاح‌های امریکایی در هلمند، ننگرهار و کندهار، خریدوفروش می‌شود. امارت اسلامی اما با رد این گزارش، می‌گوید که در برابر حفظ ا‌سلحه بسیار جدی است و هیچ فردی اجازه‌‌ی خرید‌وفروش آن را ندارد.

دیدبان صلح افغانستان، به تازگی گزارشی پخش و ادعا کرده است که سلاح‌های امریکایی در هلمند، ننگرهار و کندهار، خریدوفروش می‌شود. امارت اسلامی اما با رد این گزارش، می‌گوید که در برابر حفظ ا‌سلحه بسیار جدی است و هیچ فردی اجازه‌‌ی خرید‌وفروش آن را ندارد.

بلال کریمی، از معاون سخنگوی امارت اسلامی، گفت: «تمام قلمرو افغانستان زیر کنترول امارت اسلامی است. هیچ کسی حتا یک مرمی را هم به فروش رسانده نمی‌تواند. تمام اسلحه، تجهیزات و وسایل نظامی، به ذخایر و دیپوهای بیت‌المال انتقال داده شده و به گونه‌ی درست نگه‌داری می‌شود. کسی نباید نگران این موضوع باشد.»

در گزارش دیدبان صلح افغانستان، افزوده شده که انبارهای  سلاح‌های امریکایی، در منطقه به گردش افتاده و ممکن اعضای تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، به این سلاح‌ها دست‌رسی یابند.

بلال کریمی، در این باره می‌گوید: «این موضوع که گویا سلاح قاچاق می‌شود، راپورها حقیقت ندارند. امارت اسلامی در این مورد با قاطعیت برخورد می‌کند و اجازه نمی‌دهد اسلحه، وسایط و تمام مواردی که غیراصولی و به زیان کشور است، قاچاق شود.»

در بخشی از گزارش دیدبان صلح افغانستان، هم‌چنان آمده که امارت اسلامی، به جلوگیری از خرید‌وفروش سلاح‌های امریکایی نوع «M4» و «M16» و دوربین‌های شب‌بین و انتقال آن‌ها به پاکستان، تمایل چندانی ندارد.

با این حال، شماری از آگاهان امور نظامی، می‌گویند که سیاست امارت اسلامی در برابر حفظ و نگه‌داری اسلحه نسبت به حکومت‌های پیشین، موفق‌تر بوده است.

سرور نیازی، کارشناس امور نظامی، می‌گوید: «ولی باز هم این یک کار مشکل است که جلو قاچاق آن گرفته شود؛ چون بسیاری‌ها از همین طریق امرار معاش می‌کنند و این کار شان شده است. امیدواریم امارت اسلامی، ریشه‌های این قاچاق را پیدا کند؛ چون سرمایه‌ی ملی است.»

یوسف امین زازی، دیگر آگاه امور نظامی، نیز می‌گوید در صورتی که سلاح‌ها و دیگر تجهیزات نظامی به بیرون انتقال یابند، این کار پیامدهای منفی برای آینده‌ی افغانستان به دنبال خواهد داشت. او می‌افزاید: «این مکلفیت امارت اسلامی است که اگر قاچاق سلاح یا خریدوفروش آن وجود داشته باشد، جلو آن را بگیرد؛ چون این مال مردم است و از طرف دیگر یک نوع تهدید است به شهروندان و خرید‌وفروش آن ممنوع است.»

این در حالی است که پیش از این نیز، گزارش‌هایی پخش شده بود که به دنبال روی‌کارآمدن امارت اسلامی، تجهیزات و وسایل نظامی از افغانستان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان و ایران، منتقل و قاچاق شده است؛ گزارش‌هایی که  حقیقت نداشته وهمواره از سوی امارت اسلامی رد شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *