افغانستان

خواست دهاقین بر آغاز کار بند دره سلطان ابراهیم

گفته می‌شود که با ساخت این بند، باشنده‌های ولایت‌های سرپل و جوزجان به آب آشامیدنی، زراعتی و انرژی برق، دست‌ر‌سی پیدا می‌کنند.

گفته می‌شود که با ساخت این بند، باشنده‌های ولایت‌های سرپل و جوزجان به آب آشامیدنی، زراعتی و انرژی برق، دست‌ر‌سی پیدا می‌کنند.

غلام سخی، دهقان در سرپل گفت: «سرپل و شبرغان اول که از انرژی آب مستفید می‌شوند، و دوم از انرژی برق مستفید می‌شوند و کاریابی  برای مردم ما می‌شود و ما مردم همچون پروژه‌ها را استقبال می‌کنیم».

محمد ابراهیم، دهقان در سرپل گفت: « امارت اسلامی هرچی زودتر همان بند سلطان ابراهیم را جور کند آب ذخیره شود بیاید در دریا تا جنگلات ما آب بخورد و در زمین‌های ما آب بیاید».

ریاست حوزه دریایی سرپل می‌گوید، این بند آب‌گردان افزون بر ذخیره یک میلیون مترمکعب آب و تولید ۴۰ میگاوات برق، ۵۵ هزار هکتار زمین زراعتی را نیز، آبیاری می‌کند.

غلام سخی بیک، مشاور تخنیکی ریاست حوزه دریایی سرپل، گفت: «بند سلطان ابراهیم توانایی ذخیره یک میلیون متر مکعب آب و تولید ۴۰ میگاوات برق را دارد و همچنان ۵۵ هزار هکتار زمین زراعتی را در دو ولایت سرپل و جوزجان تحت آبیاری قرار می‌دهد».

جمشید فیضی، آمر خدمات ریاست حوزه دریایی سرپل گفت: «اگر این بند ساخته شود ما می‌توانیم که کم آبی خود را مهار کنیم کنترول کنیم تا آب‌ها به هدر نرود».

بند آب‌گردان دره‌ی سلطان ابراهیم، در ۳۰ کیلومتری مرکز ولایت سرپل موقعیت دارد و آبی که به این بند می‌ریزد، از دریاچه‌های سوفک و قلعه‌ی شهر ولسوالی کوهستانات این ولایت، سرچشمه می‌گیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *