اجتماعی

مزایای مهارت آینده‌نگری در زندگی فرزندان

مهم‌ترین مزیت مهارت آینده نگری، برقراری نظم در زندگی شخص است. از آن‌جایی که آینده نگر بودن مستلزم این است که شخص مرتباً برای رسیدن به یک نقطه خاص، برنامه‌ریزی و طبق آن عمل کند، افراد آینده نگر منظم هستند.

مهم‌ترین مزیت مهارت آینده نگری، برقراری نظم در زندگی شخص است. از آن‌جایی که آینده نگر بودن مستلزم این است که شخص مرتباً برای رسیدن به یک نقطه خاص، برنامه‌ریزی و طبق آن عمل کند، افراد آینده نگر منظم هستند.

یکی از معضلات زندگی امروزی، عدم توانایی در ایجاد یک روتین منظم و اجرای به موقع آن است. اگر خصلت آینده نگری را در فرزندان خود تقویت کنیم، آن‌ها ناخودآگاه، در برنامه‌ریزی‌های کوتاه یا بلندمدت، ماهر خواهند شد.

شخص آینده نگر، هدف‌گذاری را می‌آموزد. همه ما قله‌های بلندی برای فتح کردن در نظر داریم. یکی از راه‌های رسیدن به اهداف بزرگ، خرد کردن آن به هدف‌های کوتاه‌مدت است. این روش را افرادی با مهارت آینده نگری، به خوبی بلد هستند.

افرادی که از آینده نگری خود، نتیجه مناسبی دریافت می‌کنند، به مرور نگرش مثبت پیدا خواهند کرد. این نگرش مثبت می‌تواند آن‌ها را در رسیدن به هدف یاری کند. در کتاب نگرش یعنی همه چیز، به طور مفصل تاثیر این موضوع بر زندگی افراد، توضیح داده شده است.

راه کارهایی برای تربیت فرزندان آینده نگر

اگر قصد دارید آینده نگری را به یکی از صفات فرزند خود تبدیل کنید، باید ذهن و عملکرد کودک را از ابتدا، برای این مهارت تمرین دهید.

تمرینات لازم برای تربیت فرزندانی با مهارت آینده نگری:

طراحی بازی‌هایی که کودک را وادار به تصمیم‌گیری کند.

یادگیری پذیرش مسئولیت آینده نگری و مواجهه با عواقب آن

تقویت خلاقیت کودک با استفاده از تفکر خلاقانه

استفاده از روش‌های متفاوت برای آموزش آینده نگری مادی و معنوی

انجام بازی‌های مرحله‌ای برای آموزش هدف‌گذاری‌های کوچک برای یک هدف بزرگ‌تر

برای انجام هر یک از این تمرینات می‌توانید تمهیدات متفاوتی بیندیشید. در ادامه هر یک از مواردی که در بالا ذکر کرده‌ایم را با مثال و به صورت کامل برای شما توضیح خواهیم داد.

بازی هایی برای آموزش آینده نگری

به نظر شما چه بازی‌هایی کودکان را وادار به استفاده از خصلت آینده نگری می‌کند؟ بازی‌هایی که در آن مجبور به تصمیم‌گیری شوند. برای تقویت مهارت آینده نگری فرزندانتان، بازی‌هایی را طراحی کنید که کودک برای انتخاب در یک دوراهی قرار گیرد.

در این صورت او مجبور می‌شود، ابتدا به هدف فکر کند و با تحلیل و آینده نگری مسیر، یک راه را برگزیند.

در پایان راه، اگر مسیر درستی را انتخاب کرده باشد، باید او را تشویق کنید و تاکید کنید که آینده نگری توانسته به او کمک کند.

بهتر است در ابتدا، بازی‌هایی را در نظر گیرید که با هر دو مسیر کودکتان به هدف برسد یا یکی از راه‌ها را آسان‌تر و کوتاه‌تر کنید. اما اگر کودک راه اشتباهی را انتخاب کرد، چه واکنشی باید نشان دهید؟

پذیرش مسئولیت و عواقب آینده نگری

مرحله دوم از آموزش مهارت آینده نگری به کودک، مواجه کردن او با عواقب تصمیم‌اش است. اگر کودک، مسیر اشتباهی را در بازی انتخاب کرد، از ابتدا واکنش منفی نشان ندهید. اجازه دهید تا انتهای مسیر پیش رود و اگر خواست برگردد، او را به ادامه دادن تشویق کنید. در نهایت باید با نرسیدن به هدف رو به رو شود.

این کار به او یاد می‌دهد، همیشه آینده نگری و تحلیل‌های ما، درست عمل نمی‌کند و ممکن است نتیجه برخلاف انتظارمان باشد.

نکته‌ای که مهم است، این است که کودک احساس بازنده بودن نداشته باشد. باید به او بگویید، این اشتباه او را به هدف نزدیک‌تر می‌کند زیرا به تجربیاتش افزوده است. مقابله با شکست، مهارت توسعه فردی بسیار مهمی است.

تقویت تفکر خلاقانه کودک

مهارت آینده نگری کودک با خلاقیت او رابطه مستقیم دارد. وقتی مسئولیت انتخابش را پذیرفت، باید بداند اینجا پایان راه نیست. تا زمانی که می‌تواند خلاقانه فکر کند و راه‌های جدید ابداع کند، هیچ مسیری برای او اشتباه نخواهد بود.

تفکر خلاقانه یعنی قدرت پردازش ایده‌های جدید و راه‌حل‌های نو، برای حل مسائلی که پیش روی انسان قرار می‌گیرند.

برای اینکار باید روی خلاقیت فرزند خود سرمایه‌گزاری کنید. خلاقیت کودک یکی از مهم‌ترین صفاتی است که باید برای تقویت آن تلاش کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *