گزارش

ارزش‌ کالاهای صادراتی غیرزراعتی در سال گذشته ۵۱۷ میلیون دالر بوده است

مسئولان در وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گویند که ارزش‌ کالاهای غیرزراعتی که در سال ۱۴۰۱ به بیرون صادر شده، ۵۱۷ میلیون دالر بوده است.

مسئولان در وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گویند که ارزش‌ کالاهای غیرزراعتی که در سال ۱۴۰۱ به بیرون صادر شده، ۵۱۷ میلیون دالر بوده است.

آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت‌وتجارت، به سلام‌وطندار می‌گوید که بیش‌ترین صادرات کالاهای غیرزراعتی به هفت کشور از جمله کشورهای همسایه، عراق و کشورهای اروپایی، انجام شده است.

او می‌افزاید: «صادراتی که افغانستان در یک سال اخیر داشته، به جز فرآورده‌های زراعتی، بیش‌تر اقلام صادراتی زغال‌سنگ، انواع نوشابه‌ها، قالین، گلیم، پت‌کرک، انواع نوشیدنی، بیسکویت و کاکائو بوده است.»

بر اساس آماری که اداره‌ی ملی احصائیه و معلومات در اختیار رسانه ها قرار داده، گونه‌های صادرات در ربع نخست سال ۱۴۰۲، نسبت به دوره‌ی مشابه در سال گذشته نزدیک به ۱۰ قلم افزایش یافته که این اقلام شامل ماکارونی و ماشین پاک‌کننده‌ی غله‌جات بوده است.

بر بنیاد این آمار، امسال نزدیک به ۳۰ قلم کالا از جمله ماشین‌آلات، آهن‌آلات و فلزات گران‌بها، از فهرست صادرات حذف شده است.

در همین حال، مسئولان شماری از شرکت‌های تولیدی، می‌گویند که آنان با مشکلات جدی روبه‌رو اند و از مقام‌های مسئول می‌خواهند به مشکلات شان رسیدگی کنند.

یوسف، مدیر فروشات شرکت «راشکو بابا»، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید دیگ‌‌بخار در کشور، می‌گوید در حالی که این شرکت به بیش از ۲۳ کشور منطقه و جهان صادرات دارد؛ اما مواد خام مورد نیاز آن‌ها به بیرون از کشور قاچاق می‌شود.

او می‌افزاید: «میزان صادرات ما در سال ۱۴۰۱، ۸۷۶ هزار و ۸۹۱ عدد دیگ‌بخار به ارزش ۱۱ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۵۴۷ دالر بوده است. این صادرات به کشورهای امریکا، کانادا، روسیه، جرمنی، کشورهای همسایه‌ی شمالی و قطر بوده و تقاضا نیز در حال رشد است. اگر جلو قاچاق فلزات گرفته نشود، به کم‌بود مواد خام روبه‌رو می‌شویم‌.»

از سوی دیگر، مسئولان در شرکت پامیرکولا که به تازگی محصولات آن به امریکا و فرانسه نیز صادر می‌شود، می‌‌گویند که با کم‌بود مواد خام و نبود معیارهای صحی روبه‌رو اند و مسئولان باید به این مشکل شان رسیدگی کنند.

سیدعبدالصبور بارز، مشاور ارشد این شرکت، می‌گوید: ما از سال ۱۴۰۱ تا کنون حدود ۴۵ میلیون تا ۵۰ میلیون افغانی صادرات به امریکا، فرانسه، ترکیه و قزاقستان، داشته‌ایم. مشکل اصلی ما این است که سرتیفیکت‌های صحی، آرم استاندارد ندارد و طی‌مراحل این سرتیفیکت‌ها بسیار زمان‌گیر است.

نبود نماینده‌ی وزارت صنعت‌وتجارت در گمرک‌ها، در کار ما توقف یا سکتگی می‌آورد.

گفتنی است که ارزش محصولاتی که سال گذشته از کشور صادر شده است، دو میلیارد دالر بود که بیش‌ترین بخش آن را محصولات زراعتی تشکیل می‌داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *